Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 4

Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 5

Notice: Undefined variable: login in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 17

Notice: Undefined variable: logout in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 29

Notice: Undefined variable: button in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 57
KattenEncyclopedie - Een must voor de kattenliefhebber !

Notice: Undefined variable: x in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/include/menu.php on line 7

Notice: Undefined variable: x in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/include/menu.php on line 9
Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Burmilla
Groene ogen in een zilverwitte vacht

Burmilla 01 Dit ras is gecreëerd in Groot-Brittannië in 1981. Het komt voort uit een kruising tussen een mannelijke Chinchilla Pers en een lilac Burmees, met als resultaat een zilverwitte kat met een Burmees type. Deze manier van selectief fokken is een delicaat proces en het resultaat, de Burmilla, is dan ook zeldzaam. De naam van dit ras is ontstaan door samentrekking van de namen Burmees en Chinchilla. In 1984 werd in Engeland de Burmilla Cat Club opgericht. Het ras werd in 1989 door de G.C.C.F. erkend en door de F.I.Fe in 1994.

Algemene kenmerken
Middelgroot. Opmerkelijk gewicht voor zijn postuur: 4 tot 7 kg. Oosters (foreign) type, sierlijk. Stevig beendergestel, goed ontwikkeld spierstelsel.

Land van herkomst
Groot-Brittannië

Oorspronkelijke naam
onbekend

Andere naam
Burmees silver

ConditieBurmilla 02
Een perfecte fysieke conditie met een uitstekend spierstelsel. Geen tekenen van zwaarlijvigheid, zwakte of lusteloosheid.

Opmerkingen
Kruising is toegestaan met de Burmees en de Tiffanie (halflangharige Burmees).

Fouten
Zwakke kin, amandelvormige ogen of verkeerde oogkleur. Een cobby of oosters lichaam. Te hoge poten. Een te lange vacht of te ver van het lichaam afstaand. Tabbytekening op de poten.

Karakter/bijzonderheden
Bij deze kat gaat de energie van de Burmees gepaard met de zachtaardigheid van de Pers. Vriendelijk, gemakkelijk in de omgang en een beetje een kletskous. De verzorging is eenvoudig.

Hoofd
Een middelgrote, afgeronde kop. Breed gezicht smal toelopend in een korte, stompe driehoek. Volle, ronde wangen. De volwassen katers hebben volle wangen. Een brede, goed ontwikkelde en korte snuit. Het neusprofiel vertoont aan de basis een lichte stop. Goed ontwikkelde kin. Boven de wenkbrauwen iets minder vol behaard.

Oren
Middelgroot, breed aan de basis en met afgeronde uiteinden. De oren staan ver uit elkaar, worden rechtop gedragen en buigen licht naar voren. Aan de binnenkant dun begroeid met korte haartjes.

OgenBurmilla 03
Grote, ver uit elkaar en iets schuin staande ogen. Halvemaanvormige opening. Omrand met de passende kleur. Alle nuances groen worden geaccepteerd, maar helder groen verdient de voorkeur. Bij kittens en jonge katten tot ongeveer twee jaar is een spoortje geel aanvaardbaar. Bij de vachtkleuren rood, crème en tortie is de kleur amber toegestaan.

Hals
Kort en goed ontwikkeld.

Lichaam
Tamelijk compact. Brede, ronde borst. Schouders en heupen van gelijke breedte. De achterhand staat iets hoger dan de schouders. Zeer stevige beenderen en krachtige spieren.

Poten
De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Goede botstructuur. Krachtig gespierd. De voeten zijn middelgroot en rond of ovaal.

Staart
Halflang tot lang, gemiddelde dikte en dunner uitlopend naar de afgeronde punt.

Vacht
Kortharig (iets langer dan van de Burmees), fijn, zeer glanzend en zijdeachtig met juist genoeg ondervacht om de vacht iets van het lichaam af te laten staan.

Kleur
Kleur: tipping (alleen het uiteinde van de haren is gekleurd) met de zilverwitte schakering van de ondervacht. De basiskleur is silver of golden en de tipping is: sable (zwart), blauw, chocolate, lilac, rood, crème, etc.. De rug, het masker en de staart zijn donkerder dan de buik.