Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 4

Deprecated: Function session_register() is deprecated in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 5

Notice: Undefined variable: login in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 17

Notice: Undefined variable: logout in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 29

Notice: Undefined variable: button in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/index.php on line 57
KattenEncyclopedie - Een must voor de kattenliefhebber !

Notice: Undefined variable: x in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/include/menu.php on line 7

Notice: Undefined variable: x in /home/clnt36562/domains/kattenencyclopedie.com/public_html/include/menu.php on line 9
Welkom 
Zoeken 
Signalement 
Geschiedenis 
Anatomie
De Wilde Kat
Een kat in huis 
Verzorging 
Voeding 
Op Reis 
Naar de Dierenarts 
Medisch
Voortplanting 
Fokken
Een Kitten
Rassen overzicht
Adressen 
Tips 
Spreekbeurten 
Disclaimer 
CatsGroove

Bombay
Een zwarte panter met koperkleurige ogen
Bombay 02
Met het doel om een zwarte Burmees te krijgen kruiste de Amerikaanse fokster Nikki Horner in Kentucky in 1958 een vrouwelijke Sable Burmees met een zwarte American Shorthair met koperkleurige ogen. Zo werd de zwarte minipanter geboren waarvan de naam verwijst naar het zwarte luipaard uit India. Het ras werd in 1976 erkend door de C.F.A. en in 1979 door de T.I.C.A. Opium was het eerste vrouwelijke exemplaar dat in 1989 in Frankrijk werd geïmporteerd. De Bombay, die in de Verenigde Staten een groot succes is, is in Europa nauwelijks bekend.

Algemene kenmerken
Gemiddelde grootte. Zwaar gebouwd, goed spierstelsel.Gewicht: 2,5 tot 5 kg.

Land van herkomst
Verenigde Staten

Oorspronkelijke naam
onbekend

Andere naam
onbekend

Conditie
onbekend

Opmerkingen
Vermenging is toegestaan met de Burmees sable en de zwarte American Shorthair.

Fouten
Een platte schedel en groene ogen. Een te oosters type. Te fijne beenderen of staart. Wollige vacht. De kleur van de neusspiegel en voetzolen anders dan zwart. Witte vlekken.

Karakter/bijzonderheden
Een zelfverzekerde, actieve, speelse kat. Een goede jager, nieuwsgierig en opvallend lenig. Deze sociale kat past zich goed aan en is gemakkelijk in de omgang. Hij verdraagt wel het gezelschap van een hond, maar is niet altijd even geduldig met zijn soortgenoten. Hij is aanhankelijk, buitengewoon zachtaardig, wil erg graag geaaid worden, hoewel hij zelfs eenkennig kan zijn naar zijn baasje toe. Hij kan slecht alleen zijn. Het is niet zo'n kletskous als de Burmees, maar zijn gemiauw klinkt een beetje schor. De Bombay is zeer eenvoudig te verzorgen.

Hoofd
Middelgroot, afgerond en zonder scherpe hoeken. Rond voorhoofd. Volle wangen. Tamelijk korte, enigszins stompe neus. Brede snuit, van kort tot middellang met een lichte stop. Stevige, ronde kin. Krachtige kaken.

Oren
Middelgroot, breed aan de basis, iets afgeronde uiteinden. De oren staan flink uit elkaar en worden rechtop gedragen. Beharing aan de binnenkant met weinig ondervacht.

Ogen
Grote, ronde flink uit elkaar staande ogen. Glanzend en fel, van koper- tot goudkleur. Bij voorkeur koperkleurig.

Hals
Middellang, stevig en gebogen..

Lichaam
Middelgroot, semi-cobby. Krachtige schouders en een goed ontwikkelde, brede borst. Massief beendergestel. Stevige spieren.

Bombay 03Poten
Middellang en in goede verhouding tot het lichaam. Stevige botten en sterke spieren. Kleine tot middelgrote, ronde voeten.

Staart
Middellang, recht, tamelijk dik en gelijkmatig dun uitlopend naar de punt.

Vacht
Kortharige, glanzende vacht die zeer dicht en plat tegen het lichaam ligt(bijna geen ondervacht).De textuur doet satijnachtig aan.

Kleur
Kleur: alleen zwart. De huid en de voetzolen zijn eveneens zwart. De kleur van de ogen heeft zich definitief ontwikkeld na 6 maanden.